Monday, July 1, 2013

tekanan jiwa

Assalamualaikum dan Hai ;)

Tengok tajuk je mesti dah fikir yang aku ni asyik2 seteres,bingung,keliru,bercelaru,serabut dan sebagainya.
Hai lumrahkan nama pon manusia mestilah harus ada benda2 yang kena mensetereskan dan disetereskan tak gitu.(saje typo)huwahuwa comel tak seteres?
Esok aku akan jawab soalan anatomy,esoknya pulak physiology(subject killer aku),dan next day aku akan oral exam untuk kedua dua subject.Nampak tak point nya dekat situ mengapakah daku ini seteres begini.
Oh I wish the exam will be delayed like a week,so that I can study more and more pleaseeeeeee.
Dushhh *penombok untuk kau*
Banyak masa macam mana pon last last,last minute jugak kau nak study!-berubahlah wahai cinonet-

Jerawat ni dah bersusun ketawa kan aku,eyebag dah macam belon bufday adek aku,mata panda takpayah cerita lah,muka aku serabai!Kalau ada yang boleh jatuh chenta dengan aku sekarang ni,memang lu lah yang terbaek buat guwa bro tsktsk*malangnya TIADA bahahhaha.

Sekarang Egypt tengah kecoh lagi pasal nak irhalkan (turunkan) Presiden diorang.Haih macam2 lah Arab nih.Ubah lah attitude tu dulu,ni buang sampah dalam dustbin pon taktahu nak ubah negara?.come on Arab,think realistic sikit tak bole ke?Nak jadi macam Malaysia katanya,but tahu tak berapa lama untuk Malaysia capai kedudukan sekarang?takkanlah baru memerintah just for one year you'all can easily judge Presiden Morsi tak buat mende.Sedangkan fulul2 Mubarak masih lagi berleluasa untuk bolot semula kekayaan n tambah kucar kacirkan negara korang.
#Oh tetiba aku rasa macam aku ni rakyat Mesir pulok doh.hehehe jangan mare ea papa and mama Arab semua.senyum senyum hee :) alooo tomey tomey.bhuhuhu

Point aku actually nak habaq,satu kesilapan terbesar aku dalam belajar,yang aku rasa korang patut tahu supaya korang tak ikut tapak tapak kaki aku ni.

1)aku belajar hanya bila ada orang bagi dorongan like teachers or beloved one(eh tipu :p)
2)aku belajar bila nampak pesaing aku belajar,kalau dia tidor aku manusia paling bahagia dalam semesta
3)aku belajar untuk membanggakan orang(bukan diri aku,kalau ujub lg bahaya kan?)like my parents or anyone.
4)aku belajar medik bukan sebab minat,walau aku paksa but still aku tak minat,semua sebab terpaksa.Actually aku minat Bidang Penyiaran or Bisness tapi semua tuh akan jadi mimpi dan just angan2
5)dulu orang kata kalau cemerlang SPM kena amek Medik,Lawyer,bla bla bla bla.Dulu aku ikut kata orang,then lastly aku sendiri rasa penat dengan kata orang.

banyak lagi,untuk pedoman korang.tapi lain kali aku cerita sebab aku nak ulang balik kulit ke kulit buku Anatomy.tak minat tapi dah jadi tanggungjawab kan?
-kalau dulu masa sekolah time nak exam arwah mak pesan kena tidur awal,siapkan semuanya awal2,tapi bila amek Medik ni,aku boleh tak tidur malam sebab cuak sangat n sebab banyak lagi tak habes baca,ulang dah sejuta kali tapi ingat pulak ciput je.Kadang aku ada perasaan macam nak makan je doktor yang suka bagi aku soalan killer.Tapi takkan la kan kan kan *tolong somebody tell me yg aku ni omnivor not carnivor. :p

Nite habibaties.Semoga esok hari yang terbaik :)

5 comments: